Program razvoja konkurentnosti kroz poboljšanje efikasnosti proizvodnih procesa

Bez autora
Aug 21 2012

Na inicijativu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), a u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), započet je “Program razvoja konkurentnosti kroz poboljšanje efikasnosti proizvodnih procesa” namenjen srpskim privrednim društvima. Program zajednički finansiraju SIEPA i JICA kao deo tehničke pomoći namenjene Republici Srbiji u cilju povećanja konkurentnosti srpskih privrednika na inostranom tržištu kroz transfer znanja i najboljih praksi iz Japana. Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) je u utorak, 21. avgusta 2012. godine, objavila javni poziv za učešće u ovom programu. Pravo na učešće u programu imaju privredna društva koja imaju najmanje 20 zaposlenih na neodređeno vreme, godišnji promet ne manji od 50 miliona dinara...

Program razvoja konkurentnosti kroz poboljšanje efikasnosti proizvodnih procesaNa inicijativu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), a u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), započet je “Program razvoja konkurentnosti kroz poboljšanje efikasnosti proizvodnih procesa” namenjen srpskim privrednim društvima.

Program zajednički finansiraju SIEPA i JICA kao deo tehničke pomoći namenjene Republici Srbiji u cilju povećanja konkurentnosti srpskih privrednika na inostranom tržištu kroz transfer znanja i najboljih praksi iz Japana.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) je u utorak, 21. avgusta 2012. godine, objavila javni poziv za učešće u ovom programu.

Pravo na učešće u programu imaju privredna društva koja:

  • imaju najmanje 20 zaposlenih na neodređeno vreme;
  • imaju godišnji promet ne manji od 50 miliona dinara;
  • uspešno posluju najmanje tri godine uzastopno u sektorima: automobilski, elektronski i metalski i ostvaruju izvoz veći od 50.000 eura na godišnjem nivou;
  • imaju iskustvo u radu i saradnji sa stranim konsultantima;
  • imaju jasno određenu politiku kvaliteta i odeljenja i/ili zaposlene koji se bave održavanjem i unapređenjem kvaliteta;
  • nemaju neizmirenih obaveza prema Republici Srbiji;
  • imaju većinsko domaće vlasništvo;
  • u okviru proizvodnje imaju proces sklapanja finalnog proizvoda.

Zadatak programa je da JICA konsultant pruži tehničko-konsultantsku pomoć odabranim privrednim društvima kroz unapređenje proizvodnih procesa i smanjenje broja škartova, poboljšanje toka proizvodnje - od nabavke pa do plasiranja finalnog prizvoda i poboljšanje rada odeljenja Kontrole kvaliteta.

Elektronski popunjenu prijavu potrebno je odštampati i poslati na adresu:
Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije
Vlajkovićeva 3/5
11000 Beograd
sa naznakom - “Program razvoja konkurentnosti kroz poboljšanje efikasnosti proizvodnih procesa”

Rok za podnošenje prijave je 12.9.2012. godine.

Za više informacija možete se obratiti Mateji Milenković Inumaru na e-mail: mateja.milenkovic@siepa.gov.rs ili telefon 011/3398-506, kao i Nenadu Božaniću na e-mail: nenad.bozanic@siepa.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik